Grillet brød med stuvet ramsløg og brændenælder
17. marts 2022
af
Mikkel Karstad.
Foto: Anders Schønnemann
Hvis du selv sanker ramsløg og brændenælder i naturens overdådige spisekammer, er der garanti for friske råvarer med knald på smagen. Servér de grønne smagsbomber i en flødestuvning på ristet brød, enten som forret eller del af et større måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl ramsløgsblade og brændenælder grundigt i koldt vand, og dryp af i en sigte.
Smør lidt olivenolie på brødskiverne, og steg dem gyldne og sprøde på en varm pande. Drys med lidt havsalt, og tag skiverne af panden.
Steg ramsløg og brændenælder på panden ved høj varme i 1-2 minutter, til bladene falder sammen og får lidt farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt fløden, og lad den koge ind til det halve, så stuvningen tykner. Tilsæt revet parmesan, og rør godt med en ske, så parmesan og fløde smelter sammen. Smag til med fintrevet citronskal og evt. ekstra salt og friskkværnet peber.
Anret stuvet ramsløg og brændenælder oven på de ristede brødskiver, og drys med hakkede hasselnødder. Servér straks, mens brødet er sprødt, og stuvningen varm.
Tip!
Brændenælder er i sæson marts-juni og bør håndteres med handsker, indtil de er tilberedt og stopper med at brænde. Opbevar planterne i en lufttæt beholder på køl indtil brug.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk