Grillet brød med blåskimmelost og valnødder
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Disse sprøde brød er serveret med ost, oliven, nødder og salat, der tilsammen smager himmelsk. Dressingen sørger for både syrlighed og sødme, oliven bidrager med en salt smag, mens skimmelosten leverer umamismag. Både romaine, valnødder og rucola giver retten en spændende bitterhed.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist brødskiverne på begge sider på en varm grill eller grillpande.
Pisk eddike, sennep, honning og olie sammen, og smag til med salt og peber.
Skyl og tør romainesalaten, og flæk den på langs. Skær den hårde stok fra. Skyl og tør rucola.
Anret romainesalaten på tallerkener sammen med grillet brød og skiver af blåskimmelost.
Hak valnøddekernerne groft, og drys dem over salatanretningen sammen med oliven.
Hæld olie-eddike-dressingen over anretningerne, og top med rucola.
Tip!
Er du glad for salat til aftensmad eller frokost, er det rart altid at kunne peppe den op med en velsmagende dressing. Denne olie-eddike-dressing kan du sagtens lave i en større portion, så du har nok til lang tid. Opbevar på køl i op til 10 dage i et glas med låg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk