Grillet blomkål med muhammarasauce
25. juli 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Muhammarasauce er en syrisk peberfrugtdip med valnødder og granatæblesirup.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl peberfrugten, skær den i halve, og fjern kernehuset. Grill de halve peberfrugter på skindsiden, til skindet bliver mørkt og bobler op.
Pil skindet af peberfrugten, og blend peberfrugtkødet sammen med pillet hvidløg, valnødder og stykker af brød i en blender til ensartet konsistens. Smag til med granatæblesirup, citronsaft, tomatpuré, paprika, salt og peber.
Skyl blomkålen, og skær den i 4-5 tykke skiver. Giv dem et opkog i en gryde med letsaltet vand i 1 minut. Dup dem tørre, pensl skærefladerne med lidt olie, og krydr med za’atar, salt og peber.
Grill blomkålen på grillen eller en grillpande i et par minutter på hver side, så de stadig har bid.
Hæld muhammarasaucen ud på et fad, fordel den grillede blomkål ovenpå, og pynt med plukket mynte og dild.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk