Grillet blomkål med gremolata
13. oktober 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Gremolata er en italiensk krydderiblanding af persille, citronskal og hvidløg, som går rigtig godt i spænd med grillet blomkål. Blomkålens sødme tilføjes kant af de fremtrædende krydderier. I denne variant er der også tilføjet parmesan som en ekstra velsmagende prik over i'et.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær bunden af blomkålen fra, og del blomkålshovedet i 4 tykke skiver.
Spray eller pensl skiverne med olivenolie, og krydr dem med salt og peber.
Grill blomkålsskiverne i 3-4 minutter på hver side, så de stadig er al dente.
Bland hakket persille med presset hvidløg og revet citronskal.
Rør revet parmesan i persilleblandingen til en gremolata.
Drys de grillede blomkålsskiver godt med gremolataen, og servér.
Tip!
Brug også gremolata som marinade, i kryddersmør og som drys på pasta- og kødretter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk