Grillet blomkål med gremolata

13. oktober 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Gremolata er en italiensk krydderiblanding af persille, citronskal og hvidløg, som går rigtig godt i spænd med grillet blomkål. Blomkålens sødme tilføjes kant af de fremtrædende krydderier. I denne variant er der også tilføjet parmesan som en ekstra velsmagende prik over i'et.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær bunden af blomkålen fra, og del blomkålshovedet i 4 tykke skiver.
Spray eller pensl skiverne med olivenolie, og krydr dem med salt og peber.
Grill blomkålsskiverne i 3-4 minutter på hver side, så de stadig er al dente.
Bland hakket persille med presset hvidløg og revet citronskal.
Rør revet parmesan i persilleblandingen til en gremolata.
Drys de grillede blomkålsskiver godt med gremolataen, og servér.

Tip!

Brug også gremolata som marinade, i kryddersmør og som drys på pasta- og kødretter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar