Grillet aubergine med miso
2. oktober 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Når aubergine bliver grillet, får den en lækker og cremet konsistens. Servér den som tilbehør til det meste.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl auberginerne, flæk dem på langs, og rids skærefladerne med en kniv. Pensl dem godt med olie, og steg dem på en pande i 3-4 minutter på hver side, til de er møre.
Tænd ovnen på grillfunktion. Rør miso med sukker, eddike og citronsaft i en skål. Krydr med salt og peber. Fordel blandingen over auberginerne, og grill dem i ovnen i 5-6 minutter, til misoen begynder at boble og tage farve.
Skyl mynten, og pluk bladene af. Fordel sesam, mynteblade og fintrevet citronskal over auberginerne, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk