Grillet ananas-brulé med vaniljecreme
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Karamelliseret ananas og en lækker, fløjlsblød creme af rømme. Den norske rømme er dejligt fed og syrlig, men kan sagtens erstattes af skyr eller cremefraiche 18 %.
Ingredienser
Udstyr
en lille creme brulé-gasbrænder
Sådan gør du
Skær skrællen af ananassen, og skær den i tykke både på langs. En ananas kan skæres i 4 både.
Steg dem i ca. 3 minutter på hver side på en varm grill.
Drys den varme ananas med rørsukker, og brænd overfladen med en gasbrænder, så den karamelliserer.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en elpisker til en luftig masse. Vend rømme i med en ske.
Servér cremen til den grillede ananas.
Tip!
Ingen gasbrænder? Det skal du ikke lade dig bremse af – ananassen smager også skønt uden den karamelliserede overflade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk