Grillede skaldyr med rouille
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Her serveres de skønne skaldyr med rouille (udtales ruij),der er en krydret fransk mayonnaise, som ofte serveres til skaldyr. Dét er bare lækkert!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand. Mos dem, og afkøl.
Varm eddiken op, tilsæt safran, og lad det trække i 10 minutter. Rør safraneddiken ud i kartoffelmosen sammen med fintrevet hvidløg og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Riv hvidløg fint. Skyl persillen, og hak den fint. Bland hvidløg og persille sammen med olivenolie, salt og peber.
Flæk jomfruhummerne på langs, og fjern indvoldene. Pil skallen af halen på rejerne, og fjern den sorte streng på ryggen.
Vend jomfruhummer, rejer og kammuslinger i hvidløgsolien, og læg dem på en hed grill i 1 minut på hver side (store skaldyr skal måske have 1 minut mere).
Servér de grillede skaldyr med rouille, brød og citron skåret i både.
Tip!
Anret gerne alle skaldyrene i en stor, imponerende bunke på et serveringsfad, så gæsterne selv kan forsyne sig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk