Grillede ribben med rissalat og limedressing
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Saftige og møre ribben i en lækker asiatisk marinade og serveret med en fyldig rissalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg ribbenene i en gryde med stjerneanis, kaffir-limeblad, peberkorn og vand, så det akkurat dækker. Kog ribbenene i 30-40 minutter.
Pil og hak hvidløg, og skræl og riv ingefær. Bland alle ingredienserne til marinaden.
Pensl de kogte ribben med marinaden, og steg dem på en varm grill i 4 minutter på hver side. Læg dem herefter på en bageplade med alufolie, og placér bagepladen på grillen. Steg ribbenene i 5 minutter på hver side.
Kog ris efter pakkens anvisning.
Skyl og snit grøntsagerne fint, hak urterne, og bland det med risene. Top med peanuts og sesamfrø.
Pres saften af limefrugten. Rør limesaft, fiskesauce, soja og sukker sammen.
Hæld lidt af dressingen over rissalaten, og stil resten frem på bordet i en skål.
Tip!
Det asiatiske krydderi five-spice består af fem krydderier, typisk peber, stjerneanis, nellike, fennikelfrø og kanel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk