Grillede rejer med peanutpaste og limefrugt
26. oktober 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Der er smæk på smagen i disse grillede rejer, som serveres med en spicy peanutpaste og grillede limefrugter. Retten fungerer godt som forret eller som del af en hovedret.
Bemærk
Marinering: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld jordnøddeolie i en blender eller foodprocessor. Skyl og skær citrongræs, skrællet ingefær og renset chili i mindre stykker, og læg det i blenderen.
Pres saften af limefrugterne. Pil hvidløg. Hæld limesaft, hvidløg, kaffir-limeblade, salt, sukker og gurkemeje i blenderen, og blend det hele til en marinade.
Hæld rejerne og marinaden i en frysepose. Slå knude på posen, og lad rejerne marinere i mindst en halv time i køleskabet.
Rist peanuts i olie på en pande, til de får farve og begynder at dufte. Afkøl dem.
Pres saften af limefrugterne. Pil hvidløg. Skræl ingefær. Rens chili. Hæld alle ingredienser til peanutpasten i en blender eller foodprocessor, og blend det til en cremet masse. Justér evt. konsistensen med mere kokosmælk og limesaft.
Tag rejerne ud af køleskabet. Skyl limefrugter, og skær dem i halve. Pensl med lidt jordnøddeolie.
Steg rejer og de halve limefrugter på grillen i 6-8 minutter på hver side ved middel varme, til rejerne får en flot pink farve.
Anret rejerne med peanutpaste, koriander og grillet limefrugt.
Tip!
Kaffir-limeblade er det thailandske svar på laurbærblade. De har en citronagtig smag og kan opbevares i fryseren. Erstat dem evt. med revet limeskal.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk