Grillede løg med salsa romesco
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Nænsomt grillede løg er perfekt som en forret eller som tilbehør til grillmad!
Bemærk
Antal personer: 4 (som forret eller tilbehør).
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl tomaten, og skær den i mindre stykker. Pil og hak rødløg og hvidløg groft. Rist mandlerne let på en tør pande.
Blend tomater, løg, hvidløg og mandler sammen med peberfrugter fra glas, plukket persille og olivenolie i en foodprocessor eller minihakker (justér konsistensen med lidt brød, hvis den er for flydende, eller med mere olie, hvis den er for tyk).
Smag salsaen til med salt, peber og sherryeddike.
Rens forårsløg (eller små løg med top),og halvér dem på langs.
Steg dem på en varm havegrill eller (grill)pande, til de bliver bløde. Servér med salsa romesco til.
Tip!
Grillede peberfrugter fås i olie og på glas, f.eks. af mærket Tapaz.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk