Grillede lammekoteletter med ærtepuré og tomatsalat
24. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Lammekoteletterne smager fortrinligt efter en tur på grillen. Servér de grillstribede koteletter med en sød ærtepuré og frisk tomatsalat med masser af umami-noter.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg lammekoteletterne på en tallerken. Pil og pres hvidløgsfeddet. Riv citronskallen fint. Bland hvidløg og citronskal med olie, salt og peber.
Pensl lammekoteletterne med marinaden. Grill dem på en varm havegrill eller (grill)pande i 4 minutter på hver side.
Skrub kartoflerne, og kog dem i usaltet vand, til de er møre. Lad ærterne koge med de sidste 2-3 minutter.
Hak dild og mynte. Blend ærter og kartofler til en grov puré sammen med krydderurter, smør, salt og peber.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rist mandlerne let på en tør pande.
Bland tomater med fennikel, mandler og oliven. Hæld olie og balsamico over tomatsalaten, og vend friskhakket mynte i.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk