Grillede kyllingespyd med kartoffelsalat og ærtedip
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En lun sommeraften på terrassen bliver fuldendt med honningmarineret kylling på spyd, kartoffelsalat med asparges og en flot grøn ærtedip.
Bemærk
Marinering, kød: Mindst 2 timer, gerne op til 24 timer.
Ingredienser
Udstyr
tynde træspyd
Sådan gør du
Tag kødet ud af køleskabet. Rør ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Tilsæt kyllingefileter, og vend rundt.
Stil skålen i køleskabet, og lad kødet marinere i mindst 2 timer, dog gerne op til 24 timer.
Rør alle ingredienserne sammen.
Skrub kartoflerne, kog dem møre i saltet vand i 15-20 minutter, og afkøl. Skær kartoflerne i grove skiver, og vend dem med sennepsdressingen i en skål.
Skyl aspargesene, og knæk den træede bund af. Skær aspargesene i grove stykker. Hæld kogende vand over dem, så de bliver flot grønne.
Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Vend asparges, rødløg, kapers og skyllede, hakkede krydderurter i kartoffelsalaten. Stil på køl indtil servering.
Hæld kogende vand over ærterne i en sigte, så de tør op.
Hæld dem i en skål sammen med cremefraiche, og mos dem til en grov dip med en stavblender. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Sæt det marinerede kyllingekød på spyd. Steg på en grill eller (grill)pande, til kødet er gyldent og gennemstegt. Servér med kartoffelsalat og ærtedip.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk kartoffelsalat.