Grillede koteletter og coleslaw
27. september 2019
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Grillstriber gør bare noget godt for både smag og sommerfornemmelse. Hvis du ikke lige har en grill ved hånden, kan du sagtens bruge en grillpande eller bare en helt almindelig pande i stedet for.
Bemærk
Køletid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak hasselnøder groft. Riv skallen af citronen fint. Skyl og hak persille fint. Rør det bløde smør med hasselnødder, citronskal og persille i en lille skål. Krydr med lidt salt og peber.
Læg smørret på et stykke husholdningsfilm, og form det til en aflang rulle ved hjælp af filmen. Rul filmen omkring smørret, og læg det på køl eller evt. i fryseren i ca. 1 time.
Rens fennikler og spidskål, og snit begge dele i fine strimler på et rivejern eller mandolinjern. Skyl æbler, og skær dem i tynde både. Skyl og hak persille groft. Vend æble, fennikel, spidskål og persille sammen i en skål.
Pres saften af citronen. Rør mayonnaise sammen med cremefraiche, sukker og citronsaft i en lille skål. Smag til med salt og peber, og dryp dressingen over kålblandingen.
Pensl koteletter med olivenolie, og krydr med salt og peber. Grill koteletterne på en varm grill i 5 minutter på hver side.
Læg majsene på grillen i deres grønne ”frakke”, og grill dem på alle sider i 20 minutter i alt.
Skær hasselnøddesmørret i skiver, og servér det sammen med coleslawen til de grillede koteletter og majs.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk