Grillede gulerødder med svinemørbrad, hytteost og boghvede

28. juli 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Nye gulerødder med grillstriber er smagen af sommer! Servér dem i selskab med parmasvøbt mørbrad og gode venner.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Bred parmaskinken ud på et stykke bagepapir, så skiverne overlapper hinanden. Læg mørbraden ovenpå.
Rør grov sennep og honning sammen, og pensl det på mørbraden. Krydr med salt og peber, og rul skinken stramt sammen omkring kødet.
Læg kødet på en bageplade med bagepapir, og steg det i ovnen i ca. 30 minutter, til skinken er sprød, og kødet har en centrumtemperatur på 62-65° (målt med stegetermometer).
Skrub gulerødderne rene, og skær top og bund af. Pensl gulerødderne med olie.
Steg gulerødderne på en grill eller grillpande ved høj varme i 3-4 minutter på hver side, til de får tydelige grillstriber. Læg gulerødderne på en tallerken, og krydr med salt og peber.
Rist boghvedekernerne i olie på en pande i et par minutter, til de er sprøde og knasende. Krydr med lidt salt.
Læg de grillede gulerødder på et serveringsfad. Skær kødet i tykke skiver, og anret dem sammen med gulerødderne. Fordel skefulde af hytteost over retten, og drys med friskhakket estragon og ristet boghvede.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar