Grillede grøntsager med persillehummus og fladbrød
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Retten er fyldig og mættende i sig selv, men hvis du alligevel savner kød, vil grillede lamme- eller kyllingespyd passe godt til. Måske får du lyst til at tænde op i havegrillen og stege både grøntsagerne og en håndfuld kødspyd over gløderne?
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl kikærterne, og lad dem dryppe af i en sigte. Kom kikærter, tahin, persille og spidskommen i en blender, og blend ca. ½ minut. Tilsæt olien lidt ad gangen, og blend til en smørbar konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Skyl aubergine og squash, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Rens peberfrugterne, og skær dem i brede strimler. Pensl grøntsagerne med olie på begge sider, og krydr med spidskommen, salt og peber.
Steg grøntsagerne på en hed (grill)pande i ca. 1 minut på hver side, så de får tydelige grillstriber.
Rens forårsløgene, og snit dem fint. Bræk fetaen i mindre stykker. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, til de bliver let gyldne.
Læg de varme grøntsager på et fad, og top med feta, forårsløg og pinjekerner. Servér med hummus og lunede fladbrød.
Tip!
Spidskommen anvendes ofte i det indiske og det mellemøstlige køkken. Smagen er skarp og karakterisk og kan ikke sammenlignes med almindelig kommen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk