Grillede grøntsager med myntesalsa
31. juli 2018
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Asparges oser af sommer, og de fine grønne stængler smager herligt, når de grilles. Det samme gør squash, og her toppes grøntsagerne med en frisk myntesalsa, der bestemt ikke gør oplevelsen dårligere.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl mynte i koldt vand, og lad alt vandet dryppe af. Riv skallen af citronen.
Pluk bladene af myntestilkene, og læg dem i en foodprocessor sammen med hasselnødder, citronskal, olivenolie og lidt salt.
Kør det hele til en tæt salsa. Smag evt. til med lidt ekstra salt og citronskal. Fyld salsaen i en skål.
Skyl squash og asparges i koldt vand, og lad dem dryppe af. Knæk rodenden af asparges, og skær asparges og squash ud i grove stykker.
Vend alle grøntsagerne med lidt olivenolie, og steg dem på en varm grill i ca. 2 minutter på hver side. Grøntsagerne må gerne tage farve og blive lidt brankede, men de skal stadig have bid.
Tag grøntsagerne af grillen, og vend dem med frisk olivenolie, salt og friskværnet peber.
Servér grøntsagerne med myntesalsa, mens de stadig er lidt lune, som en lille selvstændig ret eller som tilbehør til det, du griller.
Tip!
Salsaen kan også kommes på glas og gemmes 8-10 dage i køleskabet. Den er god til grillet kød, i sandwich eller som en del af en buffet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk