Grillede grøntsager med chimichurri

3. marts 2023 af .

Foto: Lene Samsø

Chimichurri er en grøn salsa eller dressing, der stammer fra det sydamerikanske køkken. Den er genial sammen med grillede grøntsager, mens smager også skønt til brød, ost og kartofler.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub de søde kartofler, og skær dem i skiver. Skyl auberginer og squash, og skær begge dele i skiver. Rens forårsløgene, og skær dem i halve. Skyl peberfrugten, og skær den i både.
Vend grøntsagerne med olie i en skål, og grill dem møre og gyldne på en varm grill eller grillpande i ca. 15 minutter i alt. Krydr med salt.
Pil og hak hvidløget fint. Skyl persille, koriander og oregano, og hak det hele fint. Skyl chilien, og hak den fint (kassér frø og frøvægge, hvis du ikke ønsker dressingen for stærk).
Bland hvidløg, persille, koriander, oregano og chili sammen i en skål. Rør eddike og olie i, og smag chimichurrien til med salt og evt. mere eddike. Dressingen skal være godt syrlig.
Anret de varme, grillede grøntsager på et fad, og top med smuldret feta, chimichurri og oregano. Servér straks, evt. med brød.

Tip!

Spiser du sammen med folk, der skal have kød på grillen, er både grøntsager og chimichurri også virkelig gode til det!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar