Grillede grøntsager med basilikumdressing og pasta
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Lækre grillede grøntsager smager himmelsk – her serveret med frisk pasta.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens alle grøntsagerne. Steg peberfrugterne hele på en varm grill, til de er godt brankede. Læg dem i en skål, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dem køle af.
Skær squash og fennikel i 1½ cm tykke skiver på langs. Gem toppen fra fenniklen. Steg squash og fennikel på grillen i 1-2 minutter på hver side, og læg dem på et rent viskestykke.
Skær aubergine i 1 cm tykke skiver. Steg skiverne på grillen. Læg også de grillede aubergineskiver på viskestykket. Dryp olivenolie over forårsløgene, og lynsteg dem på grillen.
Flå skindet af de afkølede peberfrugter, fjern frø og stilk, og skær dem i grove skiver. Bland de grillede grøntsager i en skål.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Blend halvdelen af basilikumbladene med olivenolie, eddike, lidt salt og peber, og hæld dressingen over grøntsagerne i skålen. Vend resten af basilikumbladene i grøntsagerne.
Skær hvidløg i tynde skiver, snit fennikeltoppen fint, og drys det over salaten. Servér som tilbehør til den friskkogte pasta.
Tip!
Drys evt. ristede pinjekerner over de grillede grøntsager, og giv dem lidt ekstra bid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk