Grillede gambas med piri piri-sauce

1. august 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Gambas er en kæmpereje, der kan blive op til 15 cm lang. Den lever typisk ved Argentinas kyst og har en delikat smag og saftig struktur, der minder om en mellemting mellem rejer og hummere.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl peberfrugten, kassér stilk og kerner, og skær peberfrugten i tern. Skyl og hak chilien (med eller uden kerner alt efter, hvor stærk du vil have saucen). Pil og hak skalotteløg og hvidløg.
Sautér hvidløg, skalotteløg, peberfrugt og chili i 1-2 spsk. olivenolie på en varm pande i 5-7 minutter.
Blend herefter pandens indhold med eddike, citronsaft, oregano, sukker, paprika og salt i en blender, til konsistensen er cremet.
Bland farin, salt, oregano, cayennepeber og hvidløgspulver sammen i en lille skål. Skær kæmperejerne op i ryggen igennem skallen med en skarp kniv, og fjern tarmen.
Gnid kæmperejerne med krydderiblandingen, og grill dem på en havegrill eller (grill)pande i 4-7 minutter. Dryp dem lidt olie, når de er færdige.
Skær citronen i både, og servér straks kæmperejerne sammen med citronbåde og piri piri-sauce.

Tip!

Du kan købe gambas ved fiskehandleren eller i velassorterede supermarkeder. Kan du ikke få fat i dem, kan du sagtens lave opskriften med store rejer i stedet. Beregn da to-fire rejer pr. person, alt efter størrelse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar