Grillede foreller med kartofler og stikkelsbærkompot
4. oktober 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Smagen af sommer kommer ikke bare listende her. Den kommer stormende! Glæd dig til sursøde stikkelsbær, nye kartofler og grillet fisk.
Ingredienser
Udstyr
kødsnor
Sådan gør du
Rens og nip stikkelsbærrene, og hæld dem i en skål. Hæld sukkeret over, og lad stikkelsbærrene stå i 30 minutter.
Hæld blandingen i en gryde, og tilsæt vand, laurbær og peberkorn. Bring bærrene i kog sammen med laurbær og peberkorn. Lad det simre i 10 minutter.
Forvarm ovnen til 200°. Halvér kartoflerne, og dryp dem med olie. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er møre.
Tænd op i grillen, og sørg for, at den er godt varm.
Skyl og rens forellerne grundigt. Krydr dem indvendigt og udvendigt med salt og peber.
Skær limefrugter i skiver, og fyld bugen på fiskene med limeskiver, timian og citronverbena. Snør fiskene sammen med kødsnor, og grill dem i 7-8 minutter på hver side.
Servér de grillede foreller med stegte kartofler og stikkelsbærkompot.
Tip!
Hvis du ikke stoler helt på din grill og er usikker på, om fiskene vil slippe risten, kan du pakke dem i et enkelt lag alufolie, før du griller.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk