Grillede fladbrød med steak og za'atar
27. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Za’atar er en mellemøstlig krydderiblanding med bl.a. sesamfrø, spidskommen og sumak, der løfter maden til et eksotisk niveau. Køb den færdig, hvis det skal gå stærkt.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i lunkent vand i en skål. Tilsæt mel, olie og salt, og ælt dejen godt sammen. Lad den hæve tildækket og lunt i 1 time.
Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande i et par minutter. Hæld dem i en morter sammen med spidskommen, oregano og sumak, og stød det til en grov blanding. Drys med lidt salt, og hæld det i en lille skål.
Del dejen i 4. Rul dem til let aflange fladbrød, og steg dem på en varm støbejernspande over grill eller bål i lidt olie i 2-3 minutter på hver side.
Pensl bøfferne med lidt olie. Grill dem på den brandvarme grill eller over bål i 2-4 minutter på hver side (afhængig af tykkelse),til de er rosa indeni. Krydr med salt og peber.
Pil løget, og skær det i tynde ringe, f.eks. på et mandolinjern. Rør dem sammen med citronsaft og sukker i en skål.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Rør yoghurten sammen med salt og peber i en skål.
Skær bøfferne i tynde skiver, og læg dem oven på de lune fladbrød sammen med rødløg, agurk, plukket mynte og za'atar. Servér straks.
Tip!
Fladbrødene kan også laves som tilbehør til det meste. Hold dem lune og bløde i et rent viskestykke.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk