Grillede fladbrød med feta, agurk og dild
12. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
De bløde fladbrød skal kun bage et øjeblik på grillen, før de er klar til at blive fyldt med yoghurt og en hurtig agurkesalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld mel og salt i en stor skål. Lun mælk og smør i en gryde, til smørret er smeltet. Opløs gæren deri .
Hæld mælken i melblandingen, og ælt det hele sammen til en glat dej på en køkkenmaskine i 4-5 minutter. <br />
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hæve i 30-45 minutter.
Del dejen i 8 lige store stykker, tril dem til kugler, og rul dem ud til ca. 15 cm i diameter.
Pensl brødene med olie, og bag dem på den brandvarme grill eller grillpande i 1-2 minutter på hver side. Hold dem varme i et viskestykke.
Skyl agurkerne, skær dem i skiver, og hæld dem i en skål. Drys dem med dild og lidt salt.
Smør de lune fladbrød med et tykt lag yoghurt, top med agurker, brud af feta og plukket dild, og dryp med en smule olie, salt og peber. Servér straks med citronbåde.
Tip!
Brug evt. en bagesten til at bage brødene på, da det er lidt nemmere at styre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk