Grillede figner i sirup
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Disse grillede figner laves af friske, grønne figner. De grønne figner er umodne, men bliver lækre og søde, når de marineres i sirup og grilles.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm muskatvin og sukker op i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Læg vaniljekorn og vaniljebælg i gryden. Tilsæt rosenpeber, laurbærblad og fintrevet appelsinskal.
Bring det hele i kog. Skru ned for varmen, og kog det ind til en sirup i 15-20 minutter.
Afkøl siruppen.
Steg fignerne i 3-4 minutter på hver side på en varm grill. Læg de grillede figner i siruppen. Servér med vaniljeis til.
Tip!
Fignerne kan også steges på en grillpande.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk