Grillede bøffer med middelhavssalat
9. september 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Salaten her er inspireret af køkkenerne i landene omkring Middelhavet. De bagte grøntsager bliver sødlige og mere intense i smagen, som bindes sammen af oliven, feta og en dressing med bl.a. ansjoser, som alt sammen er spækket med den eftertragtede umami.
Ingredienser
Sådan gør du
Grill bøfferne, eller brun dem i olivenolie, og steg begge sider i et par minutter ved middel varme. Krydr med salt og peber.
Tænd ovnen på 225°.
Skær peberfrugterne i 3-4 stykker, og læg dem med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir.
Skær løg og tomater i grove både, og læg dem på bagepladen sammen med hele hvidløg og squashstave.
Dryp olivenolie over, og bag grøntsagerne i 30 minutter.
Pil skindet af peberfrugterne, løg og hvidløg. Skær peberfrugtkødet i tykke strimler, og pil løgets både fra hinanden.
Bland hvidløg med balsamico og finthakkede ansjoser. Vend det hele sammen.
Servér med oliven, smuldret fetaost og bredbladet persille drysset over, og spis evt. kartofler til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk