Grillede blommer med jordbær og is
30. oktober 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Grillede blommer og friske jordbær smager magisk sammen. I denne lette dessert får de selskab af en smørbagt smuldret kardemommekage og blød vaniljeis.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Havegrill
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Bland sukker, havregryn, hvedemel og kardemomme i en skål.
Skær smørret i tern, og smuldr det sammen med de tørre ingredienser i skålen med hænderne.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel dejen i et tyndt lag.
Bag dejen i ovnen i ca. 12 minutter, til den er gylden. Rør gerne rundt i dejen et par gange undervejs.
Lad kagen køle af, og bræk den i mindre stykker.
Tænd op i grillen udendørs.
Skyl blommerne, og skær dem over i kvarter. Fjern stenen i midten.
Pensl blommerne med olie. Grill blommerne i 3-4 minutter på alle sider, så de får pæne grillstriber.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Fordel de grillede blommer og jordbærrene på tallerkener.
Smuldr kagen over jordbærrene og blommerne. Servér desserten sammen med vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk