Grillede blækspruttearme med hvidløgsmayo
2. marts 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Blæksprutte er utrolig lækkert, men kan for de fleste virke lidt uoverskueligt. Snyd, og køb kogte blækspruttearme hos en fiskehandler - dejligt nemt!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløgene, og hak dem fint.
Pisk æggeblommen sammen hvidløg, sennep, eddike og salt i en skål. Pisk olien i lidt ad gangen, og smag til med salt og syre.
Skær kartoflerne i mindre stykker. Steg dem i olie på en pande i ca. 10 minutter, til de er let gyldne. Krydr med salt, og tag dem af panden.
Skær blækspruttearmene i grove stykker, og steg dem hårdt i ny olie på panden i 2-3 minutter. Krydr med salt.
Skyl og hak persillen, og vend den sammen med kartofler, blæksprutte og eddike.
Anret det hele i 4 små skåle, og servér straks med mayonnaise, citronbåde og evt. grillede padronpebre.
Tip!
Kan du skaffe de dejlige padrons, er det altid lækkert at stege dem hårdt i olie, og krydre dem med salt og chiliflager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk