Grillede blækspruttearme med hvidløgsmayo

2. marts 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Blæksprutte er utrolig lækkert, men kan for de fleste virke lidt uoverskueligt. Snyd, og køb kogte blækspruttearme hos en fiskehandler - dejligt nemt!

Ingredienser

Sådan gør du

Pil hvidløgene, og hak dem fint.
Pisk æggeblommen sammen hvidløg, sennep, eddike og salt i en skål. Pisk olien i lidt ad gangen, og smag til med salt og syre.
Skær kartoflerne i mindre stykker. Steg dem i olie på en pande i ca. 10 minutter, til de er let gyldne. Krydr med salt, og tag dem af panden.
Skær blækspruttearmene i grove stykker, og steg dem hårdt i ny olie på panden i 2-3 minutter. Krydr med salt.
Skyl og hak persillen, og vend den sammen med kartofler, blæksprutte og eddike.
Anret det hele i 4 små skåle, og servér straks med mayonnaise, citronbåde og evt. grillede padronpebre.

Tip!

Kan du skaffe de dejlige padrons, er det altid lækkert at stege dem hårdt i olie, og krydre dem med salt og chiliflager.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar