Grillede auberginer med tahin, mynte og granatæble
30. juli 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Auberginer er det perfekte tilbehør til mellemøstlig mad, især når de toppes med en lækker dressing og funklende smukke granatæblekerner.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl auberginerne, og skær hver af dem i 4-6 skiver på langs.
Steg aubergineskiverne lidt ad gangen i olie ved høj varme på begge sider på en (grill)pande, til de bliver gyldne.
Læg aubergineskiverne over på et serveringsfad, efterhånden som de bliver færdige. Krydr med salt.
Pres saften af citronen. Pisk tahin og citronsaft sammen i en skål.
Tilsæt vand lidt ad gangen, og pisk, til dressingen er cremet og let flydende. Smag dressingen til med honning og salt.
Flæk granatæblet, og pil kernerne ud. Kassér de hvide hinder. Hak pistacienødderne groft.
Dryp tahindressing over auberginerne, og top med granatæblekerner, pistacienødder og mynteblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk