Grillede auberginer med tahin, mynte og granatæble

30. juli 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

Auberginer er det perfekte tilbehør til mellemøstlig mad, især når de toppes med en lækker dressing og funklende smukke granatæblekerner.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl auberginerne, og skær hver af dem i 4-6 skiver på langs.
Steg aubergineskiverne lidt ad gangen i olie ved høj varme på begge sider på en (grill)pande, til de bliver gyldne.
Læg aubergineskiverne over på et serveringsfad, efterhånden som de bliver færdige. Krydr med salt.
Pres saften af citronen. Pisk tahin og citronsaft sammen i en skål.
Tilsæt vand lidt ad gangen, og pisk, til dressingen er cremet og let flydende. Smag dressingen til med honning og salt.
Flæk granatæblet, og pil kernerne ud. Kassér de hvide hinder. Hak pistacienødderne groft.
Dryp tahindressing over auberginerne, og top med granatæblekerner, pistacienødder og mynteblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar