Grillede auberginer med miso-mayo og gomashio
12. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Når auberginerne får god tid på grillen, kvitterer de med et blødt og cremet indre. Servér dem til f.eks. fisk eller kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk auberginerne, og rids dem på kryds og tværs med en skarp kniv. Dryp lidt olie over, og krydr med salt.
Grill dem på havegrillen eller grillpanden i ca. 30 minutter, til de er helt møre og bløde.
Rist sesamfrøene på en tør pande i 2-3 minutter, eller til de "hopper" og bliver gyldne. Tag dem af varmen, afkøl let, og knus dem i en morter. Bland dem med salt i en skål.
Rør miso sammen med honning, soja, sesamolie og mayonnaise i en skål. Smag til.
Pluk mynten groft, snit chilien fint, og skær limen i små både.
Anret varme auberginer på et fad, smør dem gavmildt med miso-mayo, og top med mynte, chili og gomashio. Servér straks med limebåde.
Tip!
Både miso-mayo og gomashio kan laves i god tid, så retten er nem at færdiggøre på grillen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk