Grillede asparges og forårsløg med brunet citronsmør

1. september 2021 af .

Foto: Philip Høpner

Både asparges og forårsløg smager glimrende efter en tur over de glødende kul. Vil du tage de grønne stænger til et højere niveau, skal du servere dem sammen med karamelduftende brunet smør og gavmilde mængder af parmesan.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens asparges, og bræk de nederste træede ender af. Skær top og bund af forårsløgene, og skyl dem.
Pensl asparges og forårsløg med olie, og gril dem på grillen, til de får grillstriber og stadigvæk har lidt bid.
Smelt smørret i en gryde. Rør rundt hele tiden, indtil det begynder at bruse op og dufter af karamel. Sæt smørret til side.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Hak mandlerne groft, og tilsæt mandler og citronskal i smørret. Hæld smørret over aspargesene.
Top grøntsagerne med parmesanflager og karse.

Tip!

Retten smager også lækkert uden parmesan, så har du ikke lige en pakke i køleskabet, kan du godt tillade dig at springe den del over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar