Grillede asparges med skinke og pocheret æg
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Grillede asparges med skinke og pocheret æg er en klassisk og elegant ret, der kan serveres som forret eller let frokost.
Ingredienser
Sådan gør du
Bræk de nederste ender af aspargesene. Saml aspargesene i 4 bundter med 4-5 stk. i hvert bundt. Riv parmaskinken i strimler på langs, og vikl dem om aspargesbundterne.
Steg aspargesbundterne på en (grill)pande i 3-4 minutter, til de får lidt mørke grillstriber, og parmaskinken bliver sprød.
Skær brødet i små tern. Opvarm olivenolie på en pande. Rist brødternene, til de bliver sprøde. Krydr med salt.
Bring en gryde med vand og eddike i kog. Skru ned for varmen, så vandet kun danner små bobler. Slå 1 æg ud i en kop eller lille skål.
Rør i vandet med en ske, så du skaber en hvirvel i vandet. Hæld straks ægget ned i hvirvlen, så ægget samler sig om sig selv. Kog i 2 minutter. Tag ægget op med en hulske, og gentag proceduren med de resterende 3 æg.
Anret tallerkenerne med grillede aspargesbundter, pocheret æg og sprøde croutoner. Pynt med friske basilikumblade.
Tip!
Aspargesbundterne er også gode at lægge på havegrillen. Skinken holder aspargesene på plads, så de er nemme at vende rundt med en grilltang.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Få alle vores bedste tips og tricks til at pochere æg her!