Gravet laks med kartofler og mayonnaise
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Laksens smukke farve står endnu klarere frem, når den er blevet gravet med det mørke malt.
Bemærk
Fødevarestyrelsen anbefaler, at fisk, der skal spises rå, først skal fryses ved -18º i mindst 4 døgn. Derudover skal den gravede laks trække mindst et døgn på køl.
Ingredienser
Sådan gør du
Frys laksesiden ned i mindst 4 døgn, og tø den op i god tid.
Fjern ben fra laksen med en pincet eller laksetang. Læg laksen med skindsiden nedad i et fad. Krydr laksen med røgsalt, karry, maltmel og peber.
Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil på køl i mindst 1 døgn.
Kog kartoflerne møre, og pil dem. Afkøl og halvér dem.
Pisk æggeblommerne med salt i ca. 7 minutter. Tilsæt forsigtigt eddiken, mens du pisker. Rør knust hvidløg og sennep i.
Tilsæt langsomt olie i en tynd stråle, mens du pisker, til mayonnaisen bliver tilpas tyk.
Skær laksen i skiver, og anret dem på tallerkenerne. Pynt med lidt mayonnaise. Top med kartofler, og dryp med lidt olie. Pynt med krydderurt eller tallerkensmækkere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på gravad laks