Gravad laks med gin, rødbede og peberrod

8. november 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Som om laks ikke var pæn nok i forvejen med sine friske, orange klæder – nu har farverne fået et ekstra nøk opad med denne gin- og rødbedemarinade, og laksen har aldrig set bedre ud.

Bemærk
Laksen skal laves 2-3 dage inden servering.

Ingredienser

Sådan gør du

Tag laksen ud af køleskabet, og læg den i et stort fad med skindsiden opad.
Riv rødbeden på et rivejern, og kom den i en skål sammen med skal og saft fra limefrugten. Bland det sammen med alle de resterende ingredienser til en marinade, og lad sukker og salt opløses.
Gnid marinaden ind i kødet på laksen, og hæld den resterende marinade i bunden af fadet.
Pak fadet tæt med husholdningsfilm, og sæt noget tungt oven på laksen. Stil den på køl i køleskabet i 2-3 dage.
Skær laksen i tynde skiver, og servér dem med lækkert brød og salat til. Top evt. med lidt ekstra peberrod.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar