Gravad laks med gin, rødbede og peberrod
8. november 2021
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Som om laks ikke var pæn nok i forvejen med sine friske, orange klæder – nu har farverne fået et ekstra nøk opad med denne gin- og rødbedemarinade, og laksen har aldrig set bedre ud.
Bemærk
Laksen skal laves 2-3 dage inden servering.
Ingredienser
Sådan gør du
Tag laksen ud af køleskabet, og læg den i et stort fad med skindsiden opad.
Riv rødbeden på et rivejern, og kom den i en skål sammen med skal og saft fra limefrugten. Bland det sammen med alle de resterende ingredienser til en marinade, og lad sukker og salt opløses.
Gnid marinaden ind i kødet på laksen, og hæld den resterende marinade i bunden af fadet.
Pak fadet tæt med husholdningsfilm, og sæt noget tungt oven på laksen. Stil den på køl i køleskabet i 2-3 dage.
Skær laksen i tynde skiver, og servér dem med lækkert brød og salat til. Top evt. med lidt ekstra peberrod.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk gravad laks