Gratineret tomat-fritatta med krydderurter
17. august 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
Den italienske æggekage er her forkælet med et drys mozzarella, der får en tur i ovnen. Uhm!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pisk æggene, mælk, salt og peber sammen i en skål med et piskeris.
Pil løget, og skær det i tynde både. Pil hvidløgene, og hak dem fint. Skær de kogte kartofler i tern.
Steg løg i olie på en pande (der kan tåle at gå i ovnen) i 2-3 minutter, til de er gyldne. Tilsæt hvidløg og kartofler, og steg i yderligere et par minutter. Skyl tomaterne, og hæld dem på panden.
Hæld æggemassen over panden med løg, kartofler og tomater. Sæt panden i ovnen, og bag fritattaen i 18-20 minutter, til toppen er gylden.
Tilsæt estragon, chiliflager og revet ost, når der er 5 minutter tilbage af ovntiden, og lad osten smelte.
Drys tomat-fritattaen med friske krydderurter, og servér med salat og rugbrødschips.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk