Gratineret spaghetti med kødboller i tomatsauce
17. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De fleste børn elsker pasta, kødboller og smeltet ost, så denne ret ryger direkte ind i toppen af absolutte familiefavoritter.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken, og afdryp i en sigte.
Læg det hakkede oksekød i en skål. Pil og riv skalotteløget fint. Skyl og hak persille og salvie fint.
Rør oksekødet sammen med skalotteløg, krydderurter, æg, parmesan og rasp, og krydr godt med salt og peber. Lad farsen hvile i 15 minutter.
Form farsen til 30-35 små kødboller, og brun dem let i olie på en stor pande. De skal ikke være helt gennemstegte. Tag panden fra varmen.
Pil og hak løg og hvidløg fint, og steg begge dele i olie i en gryde, til de bliver blanke. Hæld tomater og bouillon i gryden. Tilsæt eddike, rosmarin, oregano og sukker, og krydr med salt og peber.
Bring tomatsaucen i kog, skru ned til middel varme, og lad tomatsaucen småkoge under låg i 10 minutter. Læg de stegte kødboller ned i tomatsaucen, og varm retten igennem i 5 minutter.
Tænd ovnen på 210°. Læg den kogte spaghetti i et stort ovnfad, hæld tomatsauce og kødboller over, og vend det let sammen.
Drys med plukket mozzarella og friskrevet parmesan, og gratinér retten i ovnen i 10-15 minutter, til osten er smeltet og let gylden. Top evt. retten med finthakket persille og lidt ekstra revet parmesan, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk