Gratineret portobello med grønt
4. marts 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Stegte svampe indeholder masser af den eftertragtede umamismag og er uundværlige på det grønne julefrokostbord.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl porren, og skær den i ringe. Skær shiitakesvampene i skiver. Pil og hak hvidløgene.
Steg shiitakesvampene gyldne i lidt olie og smør på en pande. Tilsæt porreringe, og steg i yderligere et par minutter. Tilsæt hvidløg, og krydr med salt og peber.
Tag svampestokken ud af portobellosvampene. Hak stokkene fint, og bland dem med porre og shiitakesvampe.
Skær portobellosvampene i halve, og læg dem i et ovnfad.
Fordel porre og shiitake-blandingen oven på portobellosvampene. Riv parmesan over svampene, og drys med rasp.
Sæt svampene i ovnen i 15-18 minutter, til de er bagte og let gratinerede.
Anret de gratinerede portobellosvampe på et fad, og top med friskrevet parmesan og plukket kruspersille. Servér straks.
Tip!
Retten kan laves i god tid og blot varmes op lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk