Gratineret portobello med grønt

4. marts 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Stegte svampe indeholder masser af den eftertragtede umamismag og er uundværlige på det grønne julefrokostbord.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl porren, og skær den i ringe. Skær shiitakesvampene i skiver. Pil og hak hvidløgene.
Steg shiitakesvampene gyldne i lidt olie og smør på en pande. Tilsæt porreringe, og steg i yderligere et par minutter. Tilsæt hvidløg, og krydr med salt og peber.
Tag svampestokken ud af portobellosvampene. Hak stokkene fint, og bland dem med porre og shiitakesvampe.
Skær portobellosvampene i halve, og læg dem i et ovnfad.
Fordel porre og shiitake-blandingen oven på portobellosvampene. Riv parmesan over svampene, og drys med rasp.
Sæt svampene i ovnen i 15-18 minutter, til de er bagte og let gratinerede.
Anret de gratinerede portobellosvampe på et fad, og top med friskrevet parmesan og plukket kruspersille. Servér straks.

Tip!

Retten kan laves i god tid og blot varmes op lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar