Gratineret pasta med kylling og porrer
24. januar 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Der er ekstra varme og smovsefaktor i aftensmaden, når pasta, kylling og grøntager får en tur i ovnen sammen med en skøn ostesauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Kog pastaerne i 5 minutter, og lad dem afdryppe.
Brun kyllingefileterne i olie på en pande på begge sider ved høj varme. Steg videre ved middel varme, til kødet er gennemstegt. Tag fileterne fra panden, og skær dem i mundrette stykker.
Hak løg fint, og skær porrer i tynde ringe. Sautér dem på panden i lidt ny olie ved middel varme i et par minutter.
Vend pasta, kylling, løgblandingen og halverede tomater sammen i et ovnfast fad.
Pisk æg, mælk, fløde og hytteost sammen. Krydr med basilikum, muskatnød, hakket persille, salt og peber. Hæld æggeblandingen i fadet, drys revet ost over, og bag retten i ovnen i 20-30 minutter.
Pynt med frisk basilikum, og servér evt. en salat til.
Tip!
Opskriften er lavet med fuldkornspasta for at give lidt ekstra bid. Foretrækker du en anden slags tørrede pasta, kan du sagtens bruge dem i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk