Gratineret løgsuppe med ostebrød
1. november 2020
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Den klassiske franske løgsuppe stammer fra Lyon, og selvom der er masser af løg i, er den hverken stærk eller skarp, men derimod fyldig og let sødlig i smagen.
Ingredienser
Udstyr
seks ovnfaste portionsskåle
Sådan gør du
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Smelt smørret i en gryde, og steg løgene ved svag varme i ca. 20 minutter, til de bliver let gyldne. Pas på, at de ikke brænder på eller får for meget farve.
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
Bland hvidløg, honning og salt med løgene i gryden, og lad det hele småstege i yderligere 10 minutter, til løgene er helt møre.
Tilsæt kalvebouillon og hvidvin. Bind en krydderbuket af persille, timian, rosmarin og laurbærblad, og læg den ned i gryden. Lad suppen småkoge under låg i ca. 30 minutter.
Fjern krydderbuketten, og anret suppen i ovnfaste portionsskåle.
Tænd ovnen på høj varme, og indstil den på grillfunktion. Læg en skive hvedebrød oven i hver portion suppe, og drys revet ost oven på brødet. Gratiner supperne i ovnen, til osten er smeltet og gylden. Server straks.
Tip!
Suppen kan laves helt klar i god tid, så den blot skal varmes igennem og gratineres med ostebrød, lige før den skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk