Gratineret løgsuppe med ostebrød

1. juni 2018 af .

Foto: Jakob Helbig

Den klassiske franske løgsuppe stammer fra Lyon, og selvom der er masser af løg i, er den hverken stærk eller skarp, men derimod fyldig og let sødlig i smagen.

Ingredienser

Udstyr

seks ovnfaste portionsskåle

Sådan gør du

Pil løgene, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Smelt smørret i en gryde, og steg løgene ved svag varme i ca. 20 minutter, til de bliver let gyldne. Pas på, at de ikke brænder på eller får for meget farve.
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
Bland hvidløg, honning og salt med løgene i gryden, og lad det hele småstege i yderligere 10 minutter, til løgene er helt møre.
Tilsæt kalvebouillon og hvidvin. Bind en krydderbuket af persille, timian, rosmarin og laurbærblad, og læg den ned i gryden. Lad suppen småkoge under låg i ca. 30 minutter.
Fjern krydderbuketten, og anret suppen i ovnfaste portionsskåle.
Tænd ovnen på høj varme, og indstil den på grillfunktion. Læg en skive hvedebrød oven i hver portion suppe, og drys revet ost oven på brødet. Gratiner supperne i ovnen, til osten er smeltet og gylden. Server straks.

Tip!

Suppen kan laves helt klar i god tid, så den blot skal varmes igennem og gratineres med ostebrød, lige før den skal serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar