Gratineret broccoli i fad med kartofler og skinke

30. april 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Denne ovnret er perfekt, hvis du gerne vil undgå madspild. Brug en rest kogte kartofler og en rest kogt skinke eller hamburgerryg fra dagen før, og tryl det om til en lækker gratin.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, skær dem i tykke skiver, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 10-15 minutter, til de er næsten møre. Hæld vandet fra, og afkøl kartoflerne.
Skyl imens broccolien, og skær den i små buketter. Læg broccolibuketter i en sigte, og overhæld dem med kogende vand. Afdryp godt.
Skyl peberfrugten. Skær peberfrugt og skinke i mundrette tern. Fordel kartofler, broccoli, peberfrugt og skinke i et smurt ovnfad.
Rør piskefløde og sennep sammen i en skål, og krydr med rosmarin, salt og peber. Hæld flødeblandingen over kød og grøntsager i fadet. Riv den friske mozzarella i mindre stykker, og fordel den over retten.
Tænd ovnen på 225°. Sæt fadet ind i den varme ovn, og bag retten i 20 minutter, til den er gylden på toppen.
Skyl og hak persille, drys det over retten, og servér med godt brød til.

Tip!

I stedet for kogt skinke kan du bruge en rest medisterpølse eller flæskesteg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar