Gratineret broccoli i fad med kartofler og skinke
30. april 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Denne ovnret er perfekt, hvis du gerne vil undgå madspild. Brug en rest kogte kartofler og en rest kogt skinke eller hamburgerryg fra dagen før, og tryl det om til en lækker gratin.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, skær dem i tykke skiver, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 10-15 minutter, til de er næsten møre. Hæld vandet fra, og afkøl kartoflerne.
Skyl imens broccolien, og skær den i små buketter. Læg broccolibuketter i en sigte, og overhæld dem med kogende vand. Afdryp godt.
Skyl peberfrugten. Skær peberfrugt og skinke i mundrette tern. Fordel kartofler, broccoli, peberfrugt og skinke i et smurt ovnfad.
Rør piskefløde og sennep sammen i en skål, og krydr med rosmarin, salt og peber. Hæld flødeblandingen over kød og grøntsager i fadet. Riv den friske mozzarella i mindre stykker, og fordel den over retten.
Tænd ovnen på 225°. Sæt fadet ind i den varme ovn, og bag retten i 20 minutter, til den er gylden på toppen.
Skyl og hak persille, drys det over retten, og servér med godt brød til.
Tip!
I stedet for kogt skinke kan du bruge en rest medisterpølse eller flæskesteg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på kogt hamburgerryg