Gratineret bolognese-risotto
18. juni 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Klassikerne bolognese og risotto møder hinanden i denne velsmagende ret, der forener det bedste fra to verdener.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern.
Steg løg, hvidløg, gulerødder og peberfrugt i olie i en gryde ved middel varme i ca. 5 minutter, til grøntsagerne er let møre. Tilsæt oksekød, brun det godt, og krydr med herbes de Provence og paprika. Tilsæt eddike, tomatpuré og risottoris, rør godt rundt, og lad det stege i et par minutter.
Tilsæt hakkede tomater og bouillon, og bring det hele i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad risottoen småkoge i 20-25 minutter, til bouillonen er kogt ind, og risene er møre. Rør godt i gryden flere gange undervejs. Smag til med sukker, salt og peber.
Tænd ovnen på 220°. Hæld bolognese-risottoen i et ovnfad, drys med revet mozzarella, og gratinér retten i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gylden.
Servér bolognese-risottoen direkte fra fadet, evt. med en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk