Gratineret blomkål med mozzarella
17. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Nicolai Mørk
Old school hyggemad skal der også være plads til en gang imellem. Sørg for, at blomkålen bevarer lidt bid efter turen i ovnen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkålen, pil bladene af, og skær den i store buketter. Kog blomkålsbuketterne i en gryde med letsaltet vand i 5 minutter, til de er let møre. Afdryp i en sigte.
Smelt smør i en gryde, tilsæt hvedemel, og pisk godt. Tilsæt mælk lidt ad gangen under konstant piskning, til du har en tyk og cremet sauce uden klumper.
Smag saucen til med sennep, muskat, salt og peber. Smuldr halvdelen af mozzarellaosten, og rør den ud i saucen, til den er helt smeltet.
Tænd ovnen på 200°. Fordel blomkålen i et smurt ovnfad, og hæld saucen over. Pluk resten af mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel den over blomkålen. Gratinér blomkålen i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er let gylden.
Drys med skyllet, grofthakket persille, og servér f.eks. som tilbehør til kød og blandet salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk