Gratineret blomkål med fennikel

1. april 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Mormor ville nok løfte øjenbrynene, hvis hun hørte om et skud fennikel i den klassiske blomkålsgratin. Men når hun smager den, overgiver hun sig helt sikkert.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl fenniklen, og skær den i strimler på ca. 1 cm's tykkelse. Skyl blomkålen, og del den i mindre buketter. Brug også stokken, og skær den i grove stykker.
Kog fenniklen i 5 minutter i letsaltet vand, tilsæt blomkålen, og kog i yderligere 5 minutter. Afdryp.
Tænd ovnen på 180º. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og lad det koge op. Tilsæt bouillon og mælk lidt ad gangen, og kog saucen igennem i nogle minutter under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og vend halvdelen af æggehviderne i gryden sammen med fennikel og blomkål. Smag til med muskatnød, salt og peber. Vend resten af de piskede æggehvider i.
Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad, og drys med revet ost. Bag gratinen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Servér gratinen med lidt frisk dild på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar