Gratineret blomkål med fennikel
1. april 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Mormor ville nok løfte øjenbrynene, hvis hun hørte om et skud fennikel i den klassiske blomkålsgratin. Men når hun smager den, overgiver hun sig helt sikkert.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl fenniklen, og skær den i strimler på ca. 1 cm's tykkelse. Skyl blomkålen, og del den i mindre buketter. Brug også stokken, og skær den i grove stykker.
Kog fenniklen i 5 minutter i letsaltet vand, tilsæt blomkålen, og kog i yderligere 5 minutter. Afdryp.
Tænd ovnen på 180º. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og lad det koge op. Tilsæt bouillon og mælk lidt ad gangen, og kog saucen igennem i nogle minutter under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og vend halvdelen af æggehviderne i gryden sammen med fennikel og blomkål. Smag til med muskatnød, salt og peber. Vend resten af de piskede æggehvider i.
Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad, og drys med revet ost. Bag gratinen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Servér gratinen med lidt frisk dild på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk