Gratineret aubergine med tomat og parmesan

7. september 2022 af .

Foto: columbus leth

Auberginer smager i sig selv ikke af så meget, men de er gode til at tage imod smag fra andre ting, som man tilbereder dem sammen med. Her har de suget en masse smag, og resultatet er vanedannende!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Skyl auberginerne, og skær dem i tynde både på langs. Fordel auberginebådene på en bageplade med bagepapir, pensl dem med olie, og krydr med salt og peber. Steg auberginebådene i ovnen i 20 minutter.
Tag bagepladen ud af ovnen, og læg de stegte auberginebåde i et smurt ovnfad.
Fordel hakkede tomater over auberginerne. Pil og hak hvidløgene fint, og drys dem over tomaterne sammen med rosmarin, sukker, salt og peber. Pluk mozzarellaosten i små stykker, og fordel dem over retten. Drys med rasp og revet parmesan.
Sæt fadet i ovnen, og gratinér i 15-20 minutter, til osten er smeltet, og overfladen er gylden. Lad retten køle af i 10 minutter inden servering.
Skyl og tør salaten. Pil skalotteløgene, og skær dem i tynde skiver.
Rør sennep, honning, eddike og olie sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Vend salat og skalotteløg sammen med dressingen, og anret i en skål.
Servér gratineret aubergine med salat og groft brød.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar