Gratinerede østers med ingefær, karry og hvidløg

Gør lidt særligt ud af forretten, og servér gratinerede østers i ristet karry og flødecreme. Her er der virkelig mulighed for at imponere dine middagsgæster!

Gratinerede østers med ingefær, karry og hvidløg
0-30 min.

(0)

28. april 2019 af Ingrid SchildeFoto: Marte Aubert

Ingredienser

personer
østers
12
hvidløg
2 fed
rød karrypasta
4 spsk.
frisk ingefær
2 cm
palmesukker
6 g
æggeblommer
3
citronsaft
1 spsk.
frisk koriander
2 håndfulde
piskefløde
1 dl
salt og peber
salt
5 dl

Sådan gør du

Tænd ovnen på 250°. Åbn østersene, og tag kødet og saften ud. Rens skallerne, og sæt dem til side.
Hak hvidløgsfeddene, og steg med den røde karrypasta i ca. 1 minut. Riv ingefæren, og kom den på panden. Tilsæt østerskødet, 2 spiseskefulde af østerssaften og palmesukker, og lad det trække i ca. 5 minutter. Sæt til side.
Hæld æggeblommerne, resten af østerssaften og citronsaft i en skål over et vandbad. Hak korianderen, og tilsæt 1 håndfuld. Pisk æggeblandingen til en cremet konsistens. Pisk fløden stiv, og bland den i æggecremen. Smag til med salt og peber.
Hæld karryblandingen i de rengjorte østersskaller, og læg 2 spiseskefulde af æggemassen i hver skal. Sæt de fyldte skaller i et ovnfast fad dækket med havsalt.
Gratinér øverst i ovnen i ca. 5 minutter. Servér med frisk koriander.

Tip!

Pas på, at æggeblandingen ikke bliver for varm. Hvis temperaturen når over 65°, begynder æggeblommerne at koagulere. Skulle det alligevel ske, kan du piske en ekstra æggeblomme i cremen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'