Gratinerede østers med ingefær, karry og hvidløg

28. april 2019 af .

Foto: Marte Aubert

Gør lidt særligt ud af forretten, og servér gratinerede østers i ristet karry og flødecreme. Her er der virkelig mulighed for at imponere dine middagsgæster!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 250°. Åbn østersene, og tag kødet og saften ud. Rens skallerne, og sæt dem til side.
Hak hvidløgsfeddene, og steg med den røde karrypasta i ca. 1 minut. Riv ingefæren, og kom den på panden. Tilsæt østerskødet, 2 spiseskefulde af østerssaften og palmesukker, og lad det trække i ca. 5 minutter. Sæt til side.
Hæld æggeblommerne, resten af østerssaften og citronsaft i en skål over et vandbad. Hak korianderen, og tilsæt 1 håndfuld. Pisk æggeblandingen til en cremet konsistens. Pisk fløden stiv, og bland den i æggecremen. Smag til med salt og peber.
Hæld karryblandingen i de rengjorte østersskaller, og læg 2 spiseskefulde af æggemassen i hver skal. Sæt de fyldte skaller i et ovnfast fad dækket med havsalt.
Gratinér øverst i ovnen i ca. 5 minutter. Servér med frisk koriander.

Tip!

Pas på, at æggeblandingen ikke bliver for varm. Hvis temperaturen når over 65°, begynder æggeblommerne at koagulere. Skulle det alligevel ske, kan du piske en ekstra æggeblomme i cremen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar