Gratinerede østers med ingefær, karry og hvidløg
Gør lidt særligt ud af forretten, og servér gratinerede østers i ristet karry og flødecreme. Her er der virkelig mulighed for at imponere dine middagsgæster!

0-30 min.
(0)
28. april 2019 af Ingrid SchildeFoto: Marte Aubert
Ingredienser
personer
- østers
- 12
- hvidløg
- 2 fed
- rød karrypasta
- 4 spsk.
- frisk ingefær
- 2 cm
- palmesukker
- 6 g
- æggeblommer
- 3
- citronsaft
- 1 spsk.
- frisk koriander
- 2 håndfulde
- piskefløde
- 1 dl
- salt og peber
- salt
- 5 dl
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250°. Åbn østersene, og tag kødet og saften ud. Rens skallerne, og sæt dem til side.
Hak hvidløgsfeddene, og steg med den røde karrypasta i ca. 1 minut. Riv ingefæren, og kom den på panden. Tilsæt østerskødet, 2 spiseskefulde af østerssaften og palmesukker, og lad det trække i ca. 5 minutter. Sæt til side.
Hæld æggeblommerne, resten af østerssaften og citronsaft i en skål over et vandbad. Hak korianderen, og tilsæt 1 håndfuld. Pisk æggeblandingen til en cremet konsistens. Pisk fløden stiv, og bland den i æggecremen. Smag til med salt og peber.
Hæld karryblandingen i de rengjorte østersskaller, og læg 2 spiseskefulde af æggemassen i hver skal. Sæt de fyldte skaller i et ovnfast fad dækket med havsalt.
Gratinér øverst i ovnen i ca. 5 minutter. Servér med frisk koriander.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner