Gratinerede østers med ingefær, karry og hvidløg
28. april 2019
af
Ingrid Schilde.
Foto: Marte Aubert
Gør lidt særligt ud af forretten, og servér gratinerede østers i ristet karry og flødecreme. Her er der virkelig mulighed for at imponere dine middagsgæster!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250°. Åbn østersene, og tag kødet og saften ud. Rens skallerne, og sæt dem til side.
Hak hvidløgsfeddene, og steg med den røde karrypasta i ca. 1 minut. Riv ingefæren, og kom den på panden. Tilsæt østerskødet, 2 spiseskefulde af østerssaften og palmesukker, og lad det trække i ca. 5 minutter. Sæt til side.
Hæld æggeblommerne, resten af østerssaften og citronsaft i en skål over et vandbad. Hak korianderen, og tilsæt 1 håndfuld. Pisk æggeblandingen til en cremet konsistens. Pisk fløden stiv, og bland den i æggecremen. Smag til med salt og peber.
Hæld karryblandingen i de rengjorte østersskaller, og læg 2 spiseskefulde af æggemassen i hver skal. Sæt de fyldte skaller i et ovnfast fad dækket med havsalt.
Gratinér øverst i ovnen i ca. 5 minutter. Servér med frisk koriander.
Tip!
Pas på, at æggeblandingen ikke bliver for varm. Hvis temperaturen når over 65°, begynder æggeblommerne at koagulere. Skulle det alligevel ske, kan du piske en ekstra æggeblomme i cremen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk