Gratinerede muslinger
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Selv de skaldyrsforskrækkede vil sikkert kunne spise muslinger, når de er toppet med et sprødt lag ost som her.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på grillfunktion. Kassér alle åbne og/eller beskadigede muslinger. Skyl muslingerne godt.
Pil og hak løget, og steg det i olie sammen med dildstilke (gem toppen til senere) i en stor gryde.
Hæld vin ved, og lad det koge op. Tilsæt muslinger, og lad dem koge 2 minutter under låg, til de har åbnet sig (OBS: Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen).
Åbn muslingerne helt, og anret dem på et fad.
Hak dildtoppene fint. Brun smørret i en lille gryde, og tilsæt rasp og finthakket dild (gem lidt til pynt). Lad det stege, til det har taget farve.
Fordel blandingen over muslingerne. Riv ost over, og gratinér muslingerne under grillen i ovnen, til osten er smeltet. Pynt med dild. Servér straks.
Tip!
Gem muslingefonden i gryden til fx sauce eller suppe.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk