Gratinerede kammuslinger med ramsløgsmayo
23. juli 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Servér en delikat og smuk forret med kammuslinger. Kan du finde kammuslinger i skal, ser det ekstra flot ud på bordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på grillfunktion. Læg kammuslingerne i et ovnfast fad.
Skyl og tør ramsløgsbladene, og hak dem fint. Riv osten groft.
Rør ramsløgsblade, ost, rasp og smør sammen i en skål, og fordel blandingen over kammuslingerne.
Sæt fadet i ovnen i 6-8 minutter, til toppingen er smeltet og har taget farve.
Skyl og tør ramsløgsbladene, og blend dem sammen med æggeblomme, æg, sennep og sherryeddike i et stavblenderglas.
Sæt stavblenderen i glasset uden at tænde. Hæld olien over, start stavblenderen, og blend forsigtigt mayonnaisen sammen.
Smag til med salt, peber og evt. ekstra eddike. Servér mayoen til de gratinerede kammuslinger.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk