Gratin med skinke
30. maj 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
En snasket omgang gratin er lige, hvad du har brug for, når du skal forkæles lidt ekstra. Denne udgave er med skinke og kan sagtens serveres som et måltid i sig selv.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.<br />
Kog makaronien efter anvisningen på emballagen. Rør fløden med ost, paprika, hakket basilikum, salt og peber.
Vend ⅔ af flødeblandingen i pastaen. Smør et ovnfast fad med smørret, og fordel et par skefulde af pastablandingen i bunden.
Dæk pastablandingen med skinkeskiver. Fortsæt med at lægge pastablanding og skinke lag på lag i fadet, ligesom i en lasagne.
Slut af med det sidste af flødeblandingen, og sæt fadet i ovnen i 15-20 minutter. Servér evt. en salat til.
Tip!
Skinke findes i mange varianter, og kvaliteten varierer meget. Smag dig frem – og brug gerne store skinkeskiver, som fylder, smager og mætter godt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassisk opskrift på blomkålsgratin
Powered by Froala Editor