Gratin med rosenkål, bacon og cremet ostesauce
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Denne gratin er ægte comfort food, og du sparer endda tid på opvasken, når hele retten serveres i ét fad.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Steg rosenkålene i olie på en pande i 10 minutter, til de tager lidt farve.
Skær bacon i tern, og lad dem stege med på panden.
Blend brødet til store krummer i en minihakker, og lad dem stege med på panden, til de er sprøde. Tag panden af varmen.
Smelt smørret i en gryde, og rør sennep og mel i, så blandingen samler sig til en melbolle.
Tilsæt mælken, lidt ad gangen, under omrøring, til saucen har en cremet konsistens. Riv emmentaler og parmesan, og rør det i saucen.
Fordel rosenkål, bacon og brødkrummer i et ovnfast fad. Hæld ostesaucen over, og sæt retten i en 200° varm ovn i 10 minutter. Spis brød til.
Tip!
Servér gerne en frisk og sprød grøn salat til gratinen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk