Gratin med porre og pastinak
17. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Den cremede og fyldige gratin er lækker som tilbehør og kan f.eks. serveres sammen med lammekød og en sprød salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl pastinakker, og skær dem i tynde skiver. Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Fordel grøntsagerne i et smurt ovnfad.
Rør fløde, sennep og krydderier sammen i en skål, og hæld blandingen over grøntsagerne. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter.
Tag fadet ud, og drys med revet mozzarella og fintrevet parmesan. Sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er gylden. Drys gratinen med lidt hakket persille, og servér som tilbehør til kød eller som hovedmåltid sammen med f.eks. en blandet grøn salat.
Drys gratinen med lidt hakket persille, og servér som tilbehør til kød eller som hovedmåltid sammen med f.eks. en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk