Gratin med porre og pastinak

17. april 2023 af .

Foto: Peter Kam

Den cremede og fyldige gratin er lækker som tilbehør og kan f.eks. serveres sammen med lammekød og en sprød salat.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl pastinakker, og skær dem i tynde skiver. Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Fordel grøntsagerne i et smurt ovnfad.
Rør fløde, sennep og krydderier sammen i en skål, og hæld blandingen over grøntsagerne. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter.
Tag fadet ud, og drys med revet mozzarella og fintrevet parmesan. Sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er gylden. Drys gratinen med lidt hakket persille, og servér som tilbehør til kød eller som hovedmåltid sammen med f.eks. en blandet grøn salat.
Drys gratinen med lidt hakket persille, og servér som tilbehør til kød eller som hovedmåltid sammen med f.eks. en blandet grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar