Granolatærter med yoghurt og frugt
27. december 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
De små tærter med sprød myslibund ser rigtig fine ud på brunchbordet. Fyld dem med græsk yoghurt og et væld af sæsonens friske bær og frugter.
Ingredienser
Udstyr
6 små tærte forme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Smelt smør og ahornsirup sammen i en gryde, og tag den af varmen.
Hak mandler groft. Hæld de hakkede mandler i gryden sammen med græskarkerner, grovvalsede havregryn, vaniljepulver og salt.
Fordel mysliblandingen i små, smurte tærteforme, så det danner en bund. Brug evt. et decilitermål eller lignende til at presse blandingen godt ned i formene.
Bag tærtebundene i den forvarmede ovn i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af i formene på en rist.
Skyl bær og frugt, og skær dem evt. i mindre stykker. Fyld tærtebundene med yoghurt, bær og frugt lige inden servering.
Tip!
Tærtebundene skal være sprøde og porøse, og det kræver, at mørdejen ikke æltes for meget. Sørg for ikke at have for varme hænder, når du smuldrer smørret i melet, og saml dejen hurtigt og let, så den blot netop hænger sammen. Stil dejen på køl, før den rulles ud med kagerullen, og stil den også gerne på køl, når den er lagt i formen, så den igen bliver helt kold, før den sættes ind i den varme ovn.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk