Granolatærter med skyr og frugt
17. september 2018
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Det smager af én til, når du sætter tænderne i disse sprøde granolatærter med skyr, frisk frugt og syltetøj på toppen.
Ingredienser
Udstyr
tærteforme, 8-10 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 165°. Smør små tærteforme med lidt kokosolie, og stil dem til side.
Hæld mandelmel, mannagryn, havregryn, kokossukker, salt og kanel i en skål, og rør det rundt, til alt er godt blandet.
Tilsæt kokosolie, og brug bagsiden af en stor træske eller dine hænder til at arbejde kokosolien ind i blandingen.
Hak mandler og pekannødder groft, og ælt dem i dejen. Fordel dejen i tærteformene, og tryk den godt ned i bunden og op ad siderne.
Bag granolatærterne i ovnen i 12-15 minutter, og lad dem derefter køle helt af.
Skær frugten ud i mindre stykker. Servér tærterne med lidt skyr, syltetøj og frugt på toppen.
Tip!
Tærterne kan varieres i det uendelige med lige den frugt, du bedst kan lide. Prøv fx med friske bær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk